Servicii
Recente in magazin
- 1.400 lei
- 3.700 lei
- 2.200 lei
Primim in regim Amanet Diamante
Suna acum: 0724.66.55.33
Online Bazar vă va plăti cel mai ridicat procent posibil din valoarea evaluată a diamantelor dvs! Fie ca este vorba de pietre pretioase in sine sau incastrate in bijuterii, echipa noastra este calificata sa le evalueze si sa va ofere cel mai bun pret posibil de pe piata.
Astfel, in urma expertizei pe care o vom realiza asupra diamantelor pe care doriti sa le vindeti, putem sa facilitam atat online cat si prin intermediul magazinelor noastre, tranzactii care sa va ofere banii cash de care aveti nevoie pe moment.
Criterii de evaluare
Criteriile de baza ale evaluarii diamantelor, denumite “Cei 4 C“( dupa intialele cuvintelor din limba engleza), sunt:
1.Greutate în carate
2.Culoare (color)
3.Claritate (Clarity),
4.Taietura (Cut)
Sistemul celor patru C a fost stabilit în anii ’50 de Institutul American de Pietre Pretioase (Gemological Institute of America – GIA) si este acceptat ca atare de gemologi si oameni de afaceri.
Greutatea diamantelor (în carate)
Greutatea în carate defineste marimea unui diamant. Termenul “carat” provine din greaca veche unde “keration” era denumirea samburilor de roscova, folosiți în trecut ca si greutați etalon pentru cantarirea în balanțe a diferitelor marfuri de greutati relativ mici, inclusiv metalele prețioase. Aceste seminte au rara proprietate de a avea toate aceeasi greutate si dimensiune.
La începutul anilor 1900 “caratul” este standardizat ca unitate de masura internationala pentru diamante, echivaland cu 1/5 dintr-un gram, sau 0,20 grame. Caratul are ca subdiviziune “punctele”. Asfel 1 carat este format din 100 de puncte. În 1911 Romania adopta aceasta unitate de masura.
Trebuie sa va spunem ca noi cumparam diamante in orice greutate.
Culoarea diamantelor
În functie de culoare diamantele sunt împartite în doua grupe principale: colorless (incolore) si fancy. Cele mai des folosite în bijuterii sunt diamantele incolore. Acestea au diferite nuanțe începand cu “D” care este cel mai puțin colorat dintre toate pana la “Z” care este “cel mai” galben sau maroniu. Orice diamant care are o nuanța mai închisa decat “Z” este considerat ca fiind de tipul “fancy”. Diamantele incolore sunt mai rare în natura si din acest motiv sunt mai valoroase. Clasificarea culorii conform standardelor GIA (Gemmological Institute of America) începe cu litera D, urmand valorile descrescatoare din alfabet. Dupa litera J, diamantul capata o nuanța galbuie. Diferențele între fiecare litera este foarte mica, iar compararea culorilor diamantelor se face sub lumina speciala. Atunci cand sunt privite frontal, orice persoana tinde sa “clasifice” diamantele ca fiind între I si J.
Trebuie sa cunoasteti ca atunci cand cumparam diamante, stabilim pretul si in functie de culoarea diamantelor.
Atentie ! Cumparam diamante de orice culoare !
Scala culorilor diamantului conform standardelor GIA (Gemmological Institute of America):
- D= cel mai ridicat grad de culoare al diamantului
- E-F= aproape incolor+
- G= aproape incolor
- H= alb (incolor)
- I-J= incolor cu usoare tente de culoare
- K= galben pal
- M, N-O, P, S-Z= colorat
D este bineinteles cea mai buna, cea mai rara si cea mai scumpa culoare. Unele diamante intra în zona de sfarsit a scarii culorilor, catre Z (de culoare galben deschis), nefiind însa culori speciale. Dintre culorile cele mai disponibile, cei mai multi cumparatori opteaza pentru culorile de la D la J, dupa sistemul GIA. Astfel, D-E-F sunt gradele “incolore”, iar G-H-I-J sunt cele “aproape incolore”.
Scala culorilor conform standardelor SDN ( Scandinavian Diamond Nomenclature):
- River– incolor
- Top Wesselton– aproape fara culoare
- Wesselton– alb (incolor)
- Top Crystal- alb pal
- Crystal– nuanta galbuie
- Top Cape- galben pal, foarte deschis
- Cape– galben foarte deschis
- Light Yellow– galben deschis
- Yellow– galben
Diamantele Fancy
Diamantele în culori speciale, unice sunt numite oficial “Fancy”, fanteziste, si sunt foarte rare. Ele nu fac parte din scala standardizata a culorilor diamantului. Cele mai rare culori sunt rosu si violet, precum si combinațiile acestor 2 culori. Galben si maroniu sunt cele mai comune culori ale diamantelor, dar diamantele incolore sunt cele mai cunoscute si apreciate în industria bijuteriilor. În categoria diamantelor Fancy intra renumitele diamante albastre (“Hope”), verzi (“Dresden”), galben-portocaliu (“Incomparable”), rosii (“Hancock”) sau roz (provenite din mina australiana Argyle).
Claritatea diamantelor
Claritatea unui diamant face referire la gradul de impuritați pe care il poate avea un diamant studiat cu ochiul liber sau cu ajutorul unei lupe care mareste de 10 ori. Doar aprox. 5% din diamantele naturale gasite sunt pure si au totodata o marime corespunzatoare unei foarte bune valorificari. Specialistii denumesc aceste impuritați, “incluziuni”. Tipul, numarul si locația incluziunilor poate deseori identifica individual diamantele. Cu cat are mai puține impuritați cu atat diamantul este mai valoros.
Atentie ! Cand cumparam diamante si stabilim pretul, verificam si luam in calcul si claritatea diamantelor.
Cumparam diamante de claritatea cea mai buna dar cumparam diamante si din celelate grupe de claritate.
Standarde de claritate:
- FL (Flawless): Fara incluziuni interne sau puncte externe. Reprezinta nivelul maxim de claritate si corespunde diamantelor rare si foarte scumpe
- IF (Internally flawless): Fara incluziuni în interor dar cu posibile minuscule imperfecțiuni externe
- VVS-1 (Very Very Small inclusion 1): De obicei este vorba despre o singura, mica incluziune, vizibila cu o lupa de 10X doar de un ochi expert.
- VVS-2 (Very Very Small inclusion 2): Incluziunile sunt foarte greu de observat cu lupa de 10x.
- VS (1-2)* (Very Slightly Imperfect): Incluziunile se pot vedea cu lupa de 10x dar nu cu ochiul liber.
- SI (1-2)* (Slightly Imperfect): Incluziunile se pot vedea cu usurința cu lupa de 10x.
- I (1-2-3)* (Imperfect): Incluziuni vizibile cu ochiul liber.
Exista, de asemenea, diamante „Eye Clean”: fara incluziuni vizibile cu ochiul liber
Taietura diamantelor (cut)
Instrument pentru slefuirea diamantelor, cu un diamant monocristalin
Taietura indica modul cum este taiat diamantul si îi confera acestuia stralucire. Se refera la proporțiile si finisajul diamantului. Dintre cei 4 C, taietura este singura contribuție adusa de mana omului, transformand o piatra prețioasa bruta, neslefuita într-un diamant fațetat si slefuit în diverse forme. Dupa mii de experimente de-a lungul anilor, folosind formule matematice precise, taietorul-slefuitorul de diamante transforma în ziua de azi un diamant brut într-o piatra stralucitoare care reflecta si refracta lumina.
În 1919 Marcel Tolkowsky descopera cel mai bun compromis teoretic datorita caruia modul de taiere al unui diamant îi poate conferi acestuia stralucire deosebita.
Atunci cand cumparam diamante si le evaluam , verificam si luam in calcul si taietura (finisajul) diamantelor.
Atentie ! Cumparam diamante cu orice tip de taietura, cumparam diamante indiferent de gradul de finisare.
Moduri de taieturi
Taierea în fatete este un procedeu prin care o parte din lumina cazuta pe suprafata plana a unei fatete foarte bine lustruite, este reflectata ca de o oglinda, punand în evidenta stralucirea pietrei. O alta parte din lumina care patrunde în diamant este refractata si reflectata de fatetele din partea sa inferioara, dand nastere asa numitelor “focuri” ale pietrei.
Cea mai cunoscuta si mai raspandita taietura a diamantului este briliantul rotund. Briliantul clasic comporta 57 fatete.
Modurile de taieturi sunt:
- ideal
- optim
- bun
- standard
- mediu
Forme
Briliant tip Eppler
Forma este rezultatul final al procesului de taiere si slefuire a diamantului. Exista numeroase forme:
- Briliant
- Smerald
- Baquette
- Marquise
- Trillion
- Princess
Exemplu reprezentativ
Pentru un imprumut de 1000 de lei, pe o perioada de 70 zile, cu un comision de 0,3%/zi, la terminarea perioadei contractuale veti achita 210 lei comision + suma imprumutata. Adica un total de 1210 lei.
Pentru un imprumut de 1000 lei, pe o perioada de 1 an, cu un comision de 0,3%/zi, la terminarea perioadei contractuale veti achita 1095 lei comision(109,5%) + suma imprumutata, adica un total de 2095 lei.
Comisionul este negociabil si poate varia intre 0,2% si 1,5% pe zi.
DAE minim anual – 73%
DAE maxim anual – 547,5%
Ai intrebari? Foloseste formularul si iti raspundem in cel mai scurt timp.